Om & kontakt

HANNA MALMBERG

Hanna och Plexus

Om mig


Jag är född 1974 i Varv utanför Motala på en gård utan hästar. Men med 8 jakthundar. Det var en brun  Welsh Mountain med stora bruna ögon som fick mig på häst-vägen och inte ridskolan som jag gick på. Det började med en fånghäst 1984, jag var nio år gammal. Och fortsatte med ytterligare en fånghäst 2001 som hade hovvård av en viss barfotametod. När jag sedan hade köpt en egen häst som vuxen 2003 bestämde jag mig för att gå en kurs 2005 för då såg jag inga fina hovar någonstans.  


På kursen förstod jag att jag ville lära mig mer om varför fånghästar har så fula hovar och varför de har så ont. Men det jag ville veta mest var hur man kunde göra hovarna fina och starka. Tåliga och oömma. Därför gick jag en ettårig utbildning. Efter det verkade jag mycket hovar. Sedan ville jag veta mer och läste praktiska kurser och online kurser.


Jag ville inte sko hästar eller bli hovslagare, det var något annat jag hade som mål. Att lära mig varför hovstrukturen påverkas av yttre och inre egenskaper. Och hur man med rörelse och näring kan få kroppen så stark som möjligt. Min egna kropp har yrsel och nervskador som måste skötas för att fungera optimalt. Det gör att jag har en nära relation till djur och människor som inte mår bra men vill må bättre. 


Eftersom jag samtidgt ville ha kunskap om hästen blev det början på Parelli horsemanship och sedan gjorde jag en hemsida som hette relationsträning för då ville jag sprida den fantastiska värld jag hade funnit. Efter det blev jag intresserad av vad hästen äter och hur vi ska sköta tamhästens foderintag och då gjorde jag en hemsida som hette vallfoder.se. Det hände efter att jag hade läst Dr. Kellons kurser. Kära nån så mycket jag skrev. Det var som att blogga. Nu har jag inte dessa sidor kvar. Jag läste homeopati och hästfoder, djurkommunikation, massagekurser med mera.  


Hov-Hanna fortsattte med hovarna. Hästens hovar ska vara tåliga och har en stark struktur med en viss mängd massa som klarar ett visst slitage. Hoven ska röra sig och stimulera till mer tillväxt. Om hoven och rörelsen fortplantar sig ur balans vill jag ta reda på hur man ska få det i balans. Så för att få mer helhet blev det  hästföretagarutbildning på Bys. Där lärde jag mig mer om hästens kropp och hur man sköter ett häst-företag. Jag sålde mycket boots på den tiden i min webshop. Men det var inte så jag ville arbeta för då förlorade jag kontakten och närheten med hästen. 


2018-2019 har jag läst Applied Equine Podiatry level 1. Utan ambition att certifiera mig. Utan endast för egen del. Jag älskar att läsa anatomin. Jag klarade av examen på teorin level 1 (maj-2019) . 


Islandshästar ligger mig varmt om hjärtat sedan jag som litet barn red på Omberg i Östergötland. Så nu har jag en islandspojke från Danmark. Islandspojken har haft en annorlunda start och jag har en utmaning i att få hans kropp i balans och jag är så förtjust i hans blåa ögon. 


Nu har jag börjat läsa djurkommunikation Trust Technique www.trust-technique.com och det rekommenderar jag alla som älskar djur men som även vill bli en bättre människa. Där har jag närheten och kontakten med hästen.


Tack, hälsninar Hanna.


Exempelvis Utbildning ex endagars

2006

SANHCP Examen, Stockholm


2008

Martha Olivo, Sätila


2011

Hästföretagare BYS, Skara


2018 

Hands on and theory AEP Trollhättan


2019

AEP online 1 , Skolan

Hands On and theory AEP,, Uppsala


2021

Online kurs  F balance teori


2022

Utprovning av Evoboots inkl mod av dessa.


Kontakta oss